Publikavimo data: 2024-06-09
Naminis medaus pyragas su sviestiniu kremu
Minkštas, kvapnus, medumi kvepiantis pyragas. Daugeliui iš mūsų naminis medaus pyragas yra vaikystės patiekalas. Šis receptas skiriasi nuo klasikinio, tačiau yra paprastesnis ir įdomiau atliekamas, o tortui paruošti reikia tų pačių paprastų ir nebrangių produktų, kurių galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Sviestą galima pakeisti margarinu.
Žingsnis 1
Į puodą sudėkite sviestą, suberkite 1 puodelį cukraus ir medų. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.
Žingsnis 2
Kai skystis užvirs, į jį įberkite arbatinį šaukštelį valgomosios sodos. Skystis tuoj pat pradės šnypšti ir burbuliuoti. Labai trumpai, 10 sekundžių, stipriai pamaišykite, tada nukelkite nuo ugnies. Visa masė taps putų konsistencijos.
Žingsnis 3
Palaukite, kol keptuvės turinys atvės. Norint pagreitinti procesą, keptuvę su mišiniu galima įdėti į indą su šaltu vandeniu. norint pagreitinti procesą, keptuvę su mišiniu galima įdėti į indą su šaltu vandeniu. norint pagreitinti procesą, keptuvę su mišiniu galima įdėti į indą su šaltu vandeniu. norint pagreitinti procesą, keptuvę su mišiniu galima įdėti į indą su šaltu vandeniu. Mišinys taps klampus, labai aromatingas ir panašus į karamelę.
Žingsnis 4
Kai mišinys atvės, po vieną įmaišykite kiaušinius. Į mišinį suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Gausite klampią, tirštą tešlą.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi arba nelimpančiu kepimo kilimėliu. Tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir trumpai, 10-12 minučių, kepkite tešlą. Paruoštą tešlą perpjaukite per pusę, tada dar kartą perpjaukite pusiau. Tą patį padarykite ir su kita puse. Iš viso turėtumėte turėti keturis pradinio pyrago ketvirčius.
Žingsnis 7
Toliau ruoškite grietinės kremą. Išplakite grietinę su cukrumi mikseriu arba plaktuvu iki vientisos masės. Atvėsusius pyragaičius sudėkite vieną ant kito, apipjaustykite kraštus, kad jie būtų lygūs ir vienodi. Apkarpas sutrinkite į smulkius trupinius, kad gautumėte pabarstukų.
Žingsnis 8
Sudėkite tortą aptepdami jį kremu. Ant viršaus tolygiai pabarstykite trupinius. Geriau, jei tortas porą valandų pastovės šaldytuve, kad įsigertų kremas.
Kategorijos