Publikavimo data: 2024-05-19
Naminis medovikas
Šis klasikinis rusiškas desertas turi įdomią savo kilmės versiją. Aleksandro I žmona Elžbieta Aleksejevna nemėgo medaus. Vienas iš rūmų virėjų, norėdamas padaryti įspūdį imperatorienei, sukūrė medaus pyragą, kuris jai labai patiko. Virėjas nenorėjo prisipažinti, kad deserte buvo medaus, tačiau kai tiesa išaiškėjo, imperatorienė tik nusijuokė ir liepė apdovanoti virėją. Nuo to laiko naminis "Medovik" yra absoliučioje Rusijos desertų viršūnėje.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragėlius: vandens vonelėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, medų ir nuolat maišydami kaitinkite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 2
Suberkite sodą ir plakite, kol mišinys pašviesės ir padidės jo tūris. Išimkite iš vandens vonelės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Į atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite, tada suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 8-10 vienodų dalių. Iškočiokite plonas pluteles tiesiai ant kepimo skardos, šakute padarykite keletą įpjovimų ir vieną kepkite 200 °C temperatūroje 2-3 minutes, kol įgaus būdingą medaus spalvą.
Žingsnis 5
Kai pyragaičiai bus karšti, apipjaustykite jų kraštus pagal būsimo pyrago formą (perteklių pasilikite). Kai pyragaičiai karšti, nedėkite jų vienas ant kito, nes jie gali vienas prie kito prilipti.
Žingsnis 6
Paruoškite kremą: sumaišykite šaltą grietinę su cukrumi ir išplakite mikseriu iki viršūnėlių.
Žingsnis 7
Aptepkite pyragaičius kremu, kiekvieną jų lengvai prispausdami prie viršaus. Medaus torto viršų papuoškite sutrupintais torto likučiais.
Žingsnis 8
Tortą 2 valandoms padėkite į šaldytuvą, tada supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos