Publikavimo data: 2025-08-17
Naminis morkų pyragas.
Šis tortas jau tapo konditerijos meno klasika, pelniusia tiek pripažintų gurmanų, tiek paprastų saldumynų mėgėjų pripažinimą. Dėl savo paprastumo šis išskirtinis desertas bus bet kokio šventinio stalo puošmena ir tiesiog papildys malonų arbatos vakarėlį su šeima ir draugais. Mano aiškinimu, tortas turėtų pasirodyti "naminis", be papildomo blizgesio ir griežtų linijų. Sąmoningai neperpjaunu torto plutos po aiškiu apskritimu, o palieku ją su nelygiais kraštais, kurie suteikia tortui nepaprasto grožio ir naminio stiliaus, tokio malonaus akiai.
Žingsnis 1
Paruoškite vandens vonią. Į didelį puodą įpilkite 1/3 vandens ir pastatykite ant ugnies. Ant viršaus uždėkite mažesnį puodą. Įsitikinkite, kad mažesnis puodas nesiekia vandens dugno, nes čia mišiniui kaitinti reikia tik garų.
Puode išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite medų ir sviestą. Viską gerai išmaišykite ir pastatykite ant vandens vonelės. Kai tik mišinys taps vientisas, reikia supilti sodą. Mišinys pradės burbuliuoti ir didėti.
Žingsnis 2
Kai medus ir soda sureaguos, į karštą mišinį suberkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami virkite mišinį vandens vonelėje dar 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Nuimkite tešlą nuo ugnies, padėkite ant stalo ir suberkite likusius miltus. Stebėkite tešlos konsistenciją, ji turi būti minkšta ir šiek tiek lipni, neperpildykite jos miltų pertekliumi, kad pyragėliai neišeitų standūs.
Žingsnis 4
Gautą tešlą padalykite į 10-11 vienodų dalių.
Žingsnis 5
Ant pergamentinio popieriaus iškočiokite plonus norimo skersmens pyragėlius, dažnai subadykite šakute. Kepkite visus pyragėlius vieną po kito 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 6
Išimkite, kai tik orkaitėje pluta įgaus auksinę spalvą. Atvėsinkite ant grotelių. Pyragaičių nepjaustykite, palikite juos tokius, kokie yra, tai bus mūsų pyrago "ypatybė".
Žingsnis 7
Paruoškite grietinę: 5-7 minutes lėtai plakite grietinę. Tada suberkite cukraus pudrą ir plakite dar 7 minutes. Gautą grietinę atšaldykite šaldytuve.
Žingsnis 8
Kiekvieną plutą paeiliui aptepkite grietine.
Žingsnis 9
Vieną plutą palikite pabarstymui. Tam ją sutrinkite į smulkius trupinius mikseriu arba rankomis - į stambius trupinius. Pabarstykite trupiniais pyrago viršų ir šonus.
Mūsų firminis imbierinės spalvos ir gegužės medaus aromato medaus pyragas paruoštas!
Kategorijos