Naminis morkų pyragas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminis morkų pyragas.

Šis tortas jau tapo konditerijos meno klasika, pelniusia tiek pripažintų gurmanų, tiek paprastų saldumynų mėgėjų pripažinimą. Dėl savo paprastumo šis išskirtinis desertas bus bet kokio šventinio stalo puošmena ir tiesiog papildys malonų arbatos vakarėlį su šeima ir draugais. Mano aiškinimu, tortas turėtų pasirodyti "naminis", be papildomo blizgesio ir griežtų linijų. Sąmoningai neperpjaunu torto plutos po aiškiu apskritimu, o palieku ją su nelygiais kraštais, kurie suteikia tortui nepaprasto grožio ir naminio stiliaus, tokio malonaus akiai.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
300 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 1
Paruoškite vandens vonią. Į didelį puodą įpilkite 1/3 vandens ir pastatykite ant ugnies. Ant viršaus uždėkite mažesnį puodą. Įsitikinkite, kad mažesnis puodas nesiekia vandens dugno, nes čia mišiniui kaitinti reikia tik garų. Puode išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite medų ir sviestą. Viską gerai išmaišykite ir pastatykite ant vandens vonelės. Kai tik mišinys taps vientisas, reikia supilti sodą. Mišinys pradės burbuliuoti ir didėti.

Žingsnis 2

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 2
Kai medus ir soda sureaguos, į karštą mišinį suberkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami virkite mišinį vandens vonelėje dar 1-2 minutes.

Žingsnis 3

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 3
Nuimkite tešlą nuo ugnies, padėkite ant stalo ir suberkite likusius miltus. Stebėkite tešlos konsistenciją, ji turi būti minkšta ir šiek tiek lipni, neperpildykite jos miltų pertekliumi, kad pyragėliai neišeitų standūs.

Žingsnis 4

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 4
Gautą tešlą padalykite į 10-11 vienodų dalių.

Žingsnis 5

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 5
Ant pergamentinio popieriaus iškočiokite plonus norimo skersmens pyragėlius, dažnai subadykite šakute. Kepkite visus pyragėlius vieną po kito 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Žingsnis 6

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 6
Išimkite, kai tik orkaitėje pluta įgaus auksinę spalvą. Atvėsinkite ant grotelių. Pyragaičių nepjaustykite, palikite juos tokius, kokie yra, tai bus mūsų pyrago "ypatybė".

Žingsnis 7

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 7
Paruoškite grietinę: 5-7 minutes lėtai plakite grietinę. Tada suberkite cukraus pudrą ir plakite dar 7 minutes. Gautą grietinę atšaldykite šaldytuve.

Žingsnis 8

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 8
Kiekvieną plutą paeiliui aptepkite grietine.

Žingsnis 9

Naminis morkų pyragas. Žingsnis 9
Vieną plutą palikite pabarstymui. Tam ją sutrinkite į smulkius trupinius mikseriu arba rankomis - į stambius trupinius. Pabarstykite trupiniais pyrago viršų ir šonus. Mūsų firminis imbierinės spalvos ir gegužės medaus aromato medaus pyragas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos