Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis petražolių pesto padažas su graikiniais riešutais
Prancūzų virtuvė garsėja ne tik savo padažais - kitų šalių virtuvės taip pat turi visame pasaulyje žinomų padažų. Vienas iš jų neabejotinai yra itališkas pesto padažas. Į klasikinę jo versiją įeina bazilikai, kedro riešutai, parmezanas ir, žinoma, kvapnus alyvuogių aliejus. Tačiau yra daugybė pesto variantų - su pomidorais, pistacijomis ar lazdyno riešutais ir net su ropių kruopomis. Jei nemėgstate bazilikų skonio, pabandykite pasigaminti petražolių pesto versiją, kurios aromatas ir skonis labiau pažįstamas mūsų regione. Tačiau į padažą, žinoma, turėtų įeiti alyvuogių aliejus, česnakas ir parmezanas.
Žingsnis 1
Nupjaukite petražolių lapelius nuo kotelių ir sudėkite juos į maišytuvo dubenį. Sudėkite česnaką, riešutus ir tarkuotą parmezaną. Supilkite pusę viso alyvuogių aliejaus kiekio. Kelioms sekundėms įjunkite blenderį vadinamuoju pulso režimu, kad ingredientai nepavirstų į košę ir peiliai nebūtų per karšti - tai neigiamai veikia pesto skonį.
Žingsnis 2
Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir dar kartą sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Jei padažas per tirštas ir maišytuvas jo gerai nesutrina, įpilkite šiek tiek šalto verdančio vandens. Jei nemėgstate šiek tiek druskos, galite pasūdyti. Neplakite pesto per ilgai - jis neturi būti visiškai vientisas, kaip tyrelė kūdikių maistui.
Kategorijos