Publikavimo data: 2025-08-19
Naminis pyragas "Medovik" su kondensuotu pienu
Pagaliau pagaminau šį nuostabų pyragą, manau, kad šis receptas yra pats paprasčiausias ir skaniausias, šiandien juo pasidalinsiu su jumis.
Žingsnis 1
Puode ištirpinkite 100 g sviesto, sudėkite medų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Supilkite sodą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite medaus mišinį, grietinę ir miltus, išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į lygias dalis (man gavosi 6 dalys). Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu ir išpjaukite apvalų pyragą.
Žingsnis 5
Šakute padarykite skylutes ir kepkite nepridegančioje keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Iš likusios tešlos iškepkite dar vieną pyragą su pabarstukais.
Žingsnis 7
Kremui išplakite 200 g sviesto ir kondensuotą pieną mikseriu.
Žingsnis 8
Paskutinį pyragą sutrinkite į trupinius blenderiu.
Žingsnis 9
Pradėkite rinkti tortą.
Žingsnis 10
Uždėkite pyragą, aptepkite jį kremu, tada ant viršaus uždėkite kitą pyragą ir vėl aptepkite kremu. Viršutinį tortą aptepkite kremu, aptepkite torto šonus ir apibarstykite paruoštais trupiniais. Dėkite medaus tortą į šaldytuvą 5-6 valandoms.
Kategorijos