Naminis pyragas su plakta grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Naminis pyragas su plakta grietinėle

Švelnų ir aromatingą tortą su plakta grietinėle lengva paruošti. Jis tinka bet kokiai šventei ir puikiai papildys arbatos vakarėlį. Šį pyragą mėgsta visi. Daugeliui jis primena vaikystės skonį. Dėl uogų įdaro jis yra sultingas ir skanus.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis pyragas su plakta grietinėle Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir šaltą sviestą ir išminkykite iki trupinių. Suberkite vanilės ekstraktą, įpilkite truputį ledinio vandens ir išminkykite vientisą tešlą. Suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30-40 minučių.

Žingsnis 2

Naminis pyragas su plakta grietinėle Žingsnis 2
Tada tešlą iškočiokite į 18-20 cm skersmens apskritą formą. Įdėkite jį į formą. Rankomis išlyginkite tešlą ant formos dugno, kad susidarytų apvadas. Visą tešlos paviršių subadykite šakute. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą. Palikite pagrindinį pyragą kambario temperatūroje, kol jis visiškai atvės.

Žingsnis 3

Naminis pyragas su plakta grietinėle Žingsnis 3
Tada dubenyje išsukite kreminį sūrį su cukraus pudra. Į šį mišinį atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę. Kremu aptepkite atvėsusį pyragą ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Naminis pyragas su plakta grietinėle Žingsnis 4
Tada puode sumaišykite cukrų ir krakmolą. Palaipsniui supilkite vaisių sultis, gerai išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite. Maišykite, kol sutirštės, apie 2 minutes. Nuimkite nuo viryklės. Tada pusę uogų sutrinkite į tyrę ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Per tą laiką kelis kartus pamaišykite. Sudėkite likusias sveikas uogas ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Naminis pyragas su plakta grietinėle Žingsnis 5
Uogų įdarą sudėkite ant sviestinio kremo ir išlyginkite šaukštu arba mentele. Tortą su kremu ir uogų įdaru uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos