Naminis raudonasis rūgpienis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Naminis raudonasis rūgpienis

Kvasas jau seniai yra viena iš Rusijos vizitinių kortelių kitose šalyse. Šis gėrimas buvo ir bus mėgstamas visose Rytų Europos šalyse. Pirmenybė ruošiant kvašą savarankiškai namuose teikiama natūraliai sudėčiai ir konservantų nebuvimui. Kvasas turi tūkstančius paruošimo variantų. Iš salyklo ir ruginės duonos džiūvėsėlių pagrindu pagamintas kvasasas gaunasi skanus ir naudingas! Kad nereikėtų pirkti džiūvėsėlių parduotuvėje, pasigaminkite juos patys iš ruginės duonos. Taip kvass bus dar geresnis!
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 1
Pripildykite stiklainį šiek tiek atvėsintu verdančiu vandeniu iki 2/3 jo aukščio.

Žingsnis 2

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 2
Į vandenį supilkite salyklą ir gerai išmaišykite. Palikite stiklainį 3 valandoms.

Žingsnis 3

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 3
100 ml skysčio iš stiklainio supilkite į atskirą dubenį. Ištirpinkite mieles ir palikite 10 minučių.

Žingsnis 4

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 4
Išmaišykite ir grąžinkite mišinį į stiklainį su misa.

Žingsnis 5

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 5
Į stiklainį suberkite ruginės duonos džiūvėsėlius ir cukrų. Gerai išmaišykite. Norėdami pasigaminti ruginės duonos džiūvėsėlių, supjaustykite ruginę duoną kubeliais arba riekelėmis ir 20 min. džiovinkite 200 C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 6

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 6
Palikite rūgpienį šiltai 6 valandoms.

Žingsnis 7

Naminis raudonasis rūgpienis Žingsnis 7
Per marlę perkoškite rūgpienį į kitą indą ir 3 valandoms pastatykite į šaltį. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos