Publikavimo data: 2024-06-11
Naminis raudonasis rūgpienis
Kvasas jau seniai yra viena iš Rusijos vizitinių kortelių kitose šalyse. Šis gėrimas buvo ir bus mėgstamas visose Rytų Europos šalyse. Pirmenybė ruošiant kvašą savarankiškai namuose teikiama natūraliai sudėčiai ir konservantų nebuvimui. Kvasas turi tūkstančius paruošimo variantų. Iš salyklo ir ruginės duonos džiūvėsėlių pagrindu pagamintas kvasasas gaunasi skanus ir naudingas! Kad nereikėtų pirkti džiūvėsėlių parduotuvėje, pasigaminkite juos patys iš ruginės duonos. Taip kvass bus dar geresnis!
Žingsnis 1
Pripildykite stiklainį šiek tiek atvėsintu verdančiu vandeniu iki 2/3 jo aukščio.
Žingsnis 2
Į vandenį supilkite salyklą ir gerai išmaišykite. Palikite stiklainį 3 valandoms.
Žingsnis 3
100 ml skysčio iš stiklainio supilkite į atskirą dubenį. Ištirpinkite mieles ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 4
Išmaišykite ir grąžinkite mišinį į stiklainį su misa.
Žingsnis 5
Į stiklainį suberkite ruginės duonos džiūvėsėlius ir cukrų. Gerai išmaišykite. Norėdami pasigaminti ruginės duonos džiūvėsėlių, supjaustykite ruginę duoną kubeliais arba riekelėmis ir 20 min. džiovinkite 200 C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 6
Palikite rūgpienį šiltai 6 valandoms.
Žingsnis 7
Per marlę perkoškite rūgpienį į kitą indą ir 3 valandoms pastatykite į šaltį. Atlikta!
Kategorijos