Publikavimo data: 2025-08-19
Naminis šokoladinis pudingas
Egzistuoja versija, kad pirmasis pudingas buvo paruoštas iš mėsos sultinio su avižinių dribsnių koše. Į tokį patiekalą buvo dedama džiovintų slyvų, riešutų ir medaus, o paskui iš karto patiekiamas ant stalo. Žinoma, ši patiekalo versija neturi nieko bendro su mums įprastu saldžiu desertu, kurio pagrindą sudaro miltai, kiaušiniai, cukrus, pienas ir įvairūs vaisiai. Šiandien pudingai ruošiami kaip lengvi pusryčiai arba popietės užkandžiai, patiekiami su puodeliu karštos arbatos ir vaisiais.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, krakmolą ir druską. Įpilkite puodelį pieno ir kiaušinio trynį. Mišinį kruopščiai išplakite plaktuvu.
Žingsnis 2
Likusį pieną nukreipkite į ugnį, supilkite šokolado mišinį ir užvirinkite, nepamiršdami nuolat maišyti.
Žingsnis 3
Kai užvirs, nuimkite puodą nuo viryklės ir į mišinį suberkite sviestą bei cukrų. Mišinį plakite mikseriu apie 2 minutes.
Kategorijos