Publikavimo data: 2024-06-23
Naminis sūrio fondiu su jaunomis bulvėmis ir česnakais
Fondiu - tai šveicariškos virtuvės patiekalas, dėl puikaus skonio ir didelės maistinės vertės labai populiarus visame pasaulyje. Pagrindinis fondiu ingredientas yra sūrių mišinys, kuris kartu su baltuoju vynu, muskato riešutu ir česnaku sukuria nuostabią skonio ir aromato kompoziciją. Ant ilgos šakutės padėtos duonos, skrebučio, mėsos ir daržovių riekelės merkiamos į šiltą fondiu.
Žingsnis 1
Į keptuvę sudėkite suminkštintą sviestą, pastatykite ant kaitlentės ir ištirpinkite, kol taps skystas.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais strypeliais, sudėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu, pagardinkite smulkiai supjaustytu česnaku ir kepkite, kol bulvės taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Kai bulvės įgaus auksinę spalvą, supilkite į keptuvę pieną, įmeskite lauro lapą ir troškinkite patiekalą po dangčiu ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
Žingsnis 4
Kol bulvės troškinasi, stambiai sutarkuokite sūrius.
Žingsnis 5
Išimkite iš keptuvės lauro lapą, apibarstykite bulves tarkuotu sūriu ir palikite indą po dangčiu, kad sūris išsilydytų. Pačioje pabaigoje į patiekalą įberkite smulkiai supjaustytų žolelių, druskos ir prieskonių.
Kategorijos