Publikavimo data: 2024-05-25
Naminis tiramisu su "Amaretto" likeriu
Šis itališkas desertas turi daugybę gerbėjų visame pasaulyje ir tiek pat paruošimo variantų bei ingredientų derinių. Tačiau, nepriklausomai nuo recepto, jis turi išlaikyti savo pagrindinį bruožą - švelnaus sviesto kremo ir pikantiško kartumo kontrastą. Jame turėtų derėti lengva, erdvi tekstūra ir tankesnė tekstūra. Net jei niekada neragavote tiramisu, vadovaukitės žingsnis po žingsnio pateiktomis instrukcijomis, ir svečiai įvertins jūsų rezultatą.
Žingsnis 1
Paruoškite tiramisu pagrindą. Ant indo uždėkite 18 cm skersmens slankiojantį žiedą. Vieną "Savoiardi" sausainių pusę perpjaukite stačiu kampu, kad jie vertikaliai tilptų į žiedą. Išdėliokite sausainius "tvorele" cukrine puse į išorę, tada sudėkite sausainius ant dugno. Likusiais sausainių gabalėliais užpildykite tarp jų likusius tarpus.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Prieš plakant grietinėlę, dubenį, plaktuvą ir grietinėlę 10 minučių atšaldykite šaldiklyje, kad grietinėlė taptų puresnė. Iš pradžių plakite grietinėlę nedideliu greičiu, paskui palaipsniui padidinkite greitį iki didelio. Plakite, kol kremas taps standus ir tvirtas.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite trečdalį cukraus pudros su tryniais ir Amaretto likeriu. Plakite, kol mišinys pašviesės. Sudėkite maskarponę ir likusį miltelinį cukrų ir plakite nedideliu greičiu iki vientisos masės. Sudėkite paruoštą šiek tiek šiltą želatiną ir išmaišykite. Supilkite mišinį į plaktą grietinėlę ir atsargiai mentele iš apačios į viršų išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Torto pagrindą ištepkite paruošta kava, naudodami silikoninį šepetėlį. Užtepkite 1 cm storio kremo sluoksnį. Kitus du sluoksnius dėkite taip pat: sausainių sluoksnis, kavoje mirkytas sluoksnis, kremo sluoksnis. Tortą porai valandų padėkite į šaldytuvą. Kai kremas sukietės, atsargiai nuimkite slankiojantį žiedą.
Kategorijos