Publikavimo data: 2024-05-25
Naminis tiramisu su varškės sūriu
Šis labai lengvas, švelnus itališkas desertas jau seniai užkariavo viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Pagrindinis jo ypatumas - nuostabus saldžios grietinėlės ir pikantiško stiprios kavos kartumo kontrastas. Gebėjimas paruošti tiramisu laikomas šeimininkės patirties ženklu. Tačiau dėl to nereikėtų susigundyti: jei laikysitės recepto ir atidžiai vykdysite nurodymus žingsnis po žingsnio, rezultatas pranoks jūsų lūkesčius, nepriklausomai nuo jūsų kulinarinės patirties.
Žingsnis 1
Maišytuvu suplakite trynius, suberkite druską ir toliau plakite iki baltos masės, maždaug 1-2 minutes. Įpilkite likusį romą ir plakite dar 30 sekundžių. Įdėkite maskarponę ir dar minutę plakite nedideliu greičiu.
Žingsnis 2
Minutę plakite grietinėlę su cukrumi nedideliu greičiu. Padidinkite greitį ir plakite dar 1-3 minutes, kol kremas taps standus ir putotas. Išplaktą grietinėlę trimis dalimis supilkite į maskarponę. Po kiekvieno įmaišymo kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Visus "Savoiardi" sausainius vieną po kito panardinkite į kavos ir romo mišinį. Užtenka 2-3 sekundžių, kad sausainiai įsigertų. Išmirkytus sausainius iš karto vienu sluoksniu sudėkite į paruoštą formą. Ant "Savoiardi" sluoksnio dėkite pusę paruošto sviesto kremo, tolygiai paskirstykite, išlyginkite mentele. Viršų pabarstykite kakava. Pakartokite sausainių, kremo ir kakavos sluoksnius. Paruoštą tiramisu uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 6-24 valandoms.
Kategorijos