Naminis tiramisu su varškės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Naminis tiramisu su varškės sūriu

Šis labai lengvas, švelnus itališkas desertas jau seniai užkariavo viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Pagrindinis jo ypatumas - nuostabus saldžios grietinėlės ir pikantiško stiprios kavos kartumo kontrastas. Gebėjimas paruošti tiramisu laikomas šeimininkės patirties ženklu. Tačiau dėl to nereikėtų susigundyti: jei laikysitės recepto ir atidžiai vykdysite nurodymus žingsnis po žingsnio, rezultatas pranoks jūsų lūkesčius, nepriklausomai nuo jūsų kulinarinės patirties.
Gaminimo laikas
400 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
379 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis tiramisu su varškės sūriu Žingsnis 1
Maišytuvu suplakite trynius, suberkite druską ir toliau plakite iki baltos masės, maždaug 1-2 minutes. Įpilkite likusį romą ir plakite dar 30 sekundžių. Įdėkite maskarponę ir dar minutę plakite nedideliu greičiu.

Žingsnis 2

Naminis tiramisu su varškės sūriu Žingsnis 2
Minutę plakite grietinėlę su cukrumi nedideliu greičiu. Padidinkite greitį ir plakite dar 1-3 minutes, kol kremas taps standus ir putotas. Išplaktą grietinėlę trimis dalimis supilkite į maskarponę. Po kiekvieno įmaišymo kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Naminis tiramisu su varškės sūriu Žingsnis 3
Visus "Savoiardi" sausainius vieną po kito panardinkite į kavos ir romo mišinį. Užtenka 2-3 sekundžių, kad sausainiai įsigertų. Išmirkytus sausainius iš karto vienu sluoksniu sudėkite į paruoštą formą. Ant "Savoiardi" sluoksnio dėkite pusę paruošto sviesto kremo, tolygiai paskirstykite, išlyginkite mentele. Viršų pabarstykite kakava. Pakartokite sausainių, kremo ir kakavos sluoksnius. Paruoštą tiramisu uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 6-24 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos