Publikavimo data: 2024-05-15
Naminis vyniotinis su aguonomis iš mielinės tešlos
Žingsnis 1
100 ml pieno pašildykite iki 37 °C, įpilkite šaukštelį cukraus. Supilkite mieles ir palikite 10 minučių. Kol jos "pabunda", ištirpinkite ir atvėsinkite margariną.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinį, baltymus, cukrų, vanilinį cukrų ir likusį pieną. Sudėkite atvėsintą margariną ir paruoštą mielių mišinį. Išmaišykite, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 3
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių, tada nusunkite ir suberkite cukrų. Mišinį suplakite mikseriu iki vientisos masės. Aguonų įdarą supilkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Maišykite mišinį, kol išgaruos drėgmė. Tada įdarą visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 4
Po 40 minučių ištraukite tešlą ir padalykite ją į 4 dalis. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ℃. Iškočiokite 1 cm storio tešlą. Tankiai paskirstykite įdarą, tada susukite į standų ritinį. Pakartokite su visais gabalėliais, suktinukus sudėkite ant pergamento ir patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 20 minučių.
Kategorijos