Publikavimo data: 2024-06-23
Naminių paukščių volavimas
Iš švelnios ir traškios sluoksniuotos tešlos su sultingu vištienos ir grybų įdaru pagaminti "Volovans" puikiai tinka švediško stalo stalams. Šį užkandį labai lengva paruošti ir jis yra universalus, nes šiuos sluoksniuotos tešlos krepšelius galima patiekti ir šiltus, ir šaltus. Svarbiausia prieš tai atšildyti ir iškočioti tešlą. Vištieną galima pakeisti kalakutiena arba antiena, o grybus - bet kokiais kitais grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite orlaides. Stikline iš tešlos išpjaukite apskritimus. Tuomet iš pusės apskritimų išpjaukite centrą (tai galite padaryti, pavyzdžiui, naudodami prieskonių skardelę). Turėtų būti vienodas skaičius sveikų pyragėlių ir jiems skirtų žiedų. Visus pyragėlius sudėkite ant kepimo skardos, žiedus patepkite kiaušiniu ir dėkite ant jų riebalais patepta puse į apačią. Kiaušiniu patepkite vol-au-vents šonus ir pašaukite juos 20 minučių į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite volovanų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną ir 2-3 min. kepkite ant vidutinės ugnies be dangčio. Sudėkite filė ir kepkite dar 8 minutes. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus, druską ir pipirus ir kepkite 5 minutes. Supilkite miltus ir nuolat maišydami kepkite įdarą dar 2 minutes. Supilkite grietinėlę, išmaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Arbatiniu šaukšteliu įspauskite vol-au-vents centrą, sudėkite į jį įdarą ir siųskite užkandį kepti dar 15 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos