Namuose marinuota lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Namuose marinuota lašiša

Lašiša yra viena geriausių lašišinių žuvų rūšių. Ji vertinama dėl puikiai subalansuoto skonio ir tekstūros. Ji taip pat labai sveika, nes joje yra vitaminų B1, PP, omega-3 riebalų rūgščių, kalio, chromo ir fosforo. Lašišą galima paruošti įvairiais būdais. Tačiau geriausi yra marinavimas ir sūdymas. Šie būdai padeda išsaugoti visas žuvies privalumus ir skonį. Pagal šį receptą marinuota lašiša būna sūriai sūri, su aštriomis ir citrusinėmis natomis.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Namuose marinuota lašiša Žingsnis 1
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir citrinos sultis.

Žingsnis 2

Namuose marinuota lašiša Žingsnis 2
Sumaišykite rupią druską, cukrų ir maltą kalendrą. Įtrinkite lašišos filė iš visų pusių sausu mišiniu.

Žingsnis 3

Namuose marinuota lašiša Žingsnis 3
Lašišą sudėkite į plokščią dubenį ir užpilkite marinatu. Keletą kartų apverskite filė, kad ji visiškai apsemtų marinatą. Rankomis suplėšykite krapus ir sudėkite juos ant lašišos. Uždenkite žuvį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų marinuotis.

Žingsnis 4

Namuose marinuota lašiša Žingsnis 4
Paruoštą marinuotą žuvį nuvalykite nuo krapų, prieskonių pertekliaus ir marinato.

Žingsnis 5

Namuose marinuota lašiša Žingsnis 5
Išimkite filė nuo odos ir sudėkite į švarų indą su dangčiu. Žuvį galima laikyti šaldytuve apie 5-7 dienas. Supjaustykite lašišą plonais griežinėliais ir patiekite. Pagaminta: Lašišą iškepkite į lašišą ir ištraukite iš jos. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos