Publikavimo data: 2024-06-22
Namuose marinuota lašiša
Lašiša yra viena geriausių lašišinių žuvų rūšių. Ji vertinama dėl puikiai subalansuoto skonio ir tekstūros. Ji taip pat labai sveika, nes joje yra vitaminų B1, PP, omega-3 riebalų rūgščių, kalio, chromo ir fosforo. Lašišą galima paruošti įvairiais būdais. Tačiau geriausi yra marinavimas ir sūdymas. Šie būdai padeda išsaugoti visas žuvies privalumus ir skonį. Pagal šį receptą marinuota lašiša būna sūriai sūri, su aštriomis ir citrusinėmis natomis.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
Žingsnis 2
Sumaišykite rupią druską, cukrų ir maltą kalendrą. Įtrinkite lašišos filė iš visų pusių sausu mišiniu.
Žingsnis 3
Lašišą sudėkite į plokščią dubenį ir užpilkite marinatu. Keletą kartų apverskite filė, kad ji visiškai apsemtų marinatą. Rankomis suplėšykite krapus ir sudėkite juos ant lašišos. Uždenkite žuvį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų marinuotis.
Žingsnis 4
Paruoštą marinuotą žuvį nuvalykite nuo krapų, prieskonių pertekliaus ir marinato.
Žingsnis 5
Išimkite filė nuo odos ir sudėkite į švarų indą su dangčiu. Žuvį galima laikyti šaldytuve apie 5-7 dienas. Supjaustykite lašišą plonais griežinėliais ir patiekite. Pagaminta: Lašišą iškepkite į lašišą ir ištraukite iš jos. Gero apetito!
Kategorijos