Švelnus, burnoje tirpstantis pyragas patiks kiekvienam saldumynų mėgėjui ir nepaliks abejingų!
Žingsnis 1
Giliame puode sunkiu dugnu sumaišykite medų, cukrų ir sviestą. Atskirai į grietinę suberkite sodą.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant ugnies, ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Kai cukrus ištirps, supilkite grietinę ir sodą. Pradėkite maišyti, nes soda reaguoja su medumi ir pradeda putoti bei kilti. Taip maišykite dar 3-4 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį, palikite pastovėti, kol visiškai atvės. Įmaišykite kiaušinius, tada pamažu pradėkite maišyti miltus.
Žingsnis 4
Galutinis rezultatas - 15 proc. grietinės konsistencijos tešla.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ir įdėkite žiedą. Į žiedo vidų įdėkite pusantro šaukšto tešlos ir labai plonai paskirstykite ją per visą skersmenį.
Žingsnis 6
Dedame į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) 3-4 minutėms.
Žingsnis 7
Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš orkaitės ir padėkite ant pergamento lakšto, kad atvėstų. Taip iškepkite visus pyragus. Aš iškepiau 14 tokių pyragų, kurių skersmuo 22 cm.
Žingsnis 8
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite grietinėlę, varškę ir vanilinį cukrų dubenyje. Plakite mikseriu, kol kremas sutirštės, apie 15 minučių. Svarbiausia - nepermaišyti ir neperplakti kremo.
Žingsnis 9
Pradėkite rinkti tortą. Visus pyragaičius patepkite kremu.
Žingsnis 10
Baigtą pyragą padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Galite papuošti riešutais, džiovintomis slyvomis ar uogomis, kaip tik norite.