Publikavimo data: 2024-05-01
Napoleono pyragas su naminės tešlos pyragu
1912 m. buvo švenčiamos Rusijos pergalės prieš Napoleono Bonaparto kariuomenę šimtmetis. Šiam renginiui Nikolajaus II dvaro konditeriai sukūrė neįprastą trikampio formos desertą. Pyrago viršus buvo apibarstytas trupiniais, simbolizuojančiais sniegą. Kaip pagrindas buvo paimtas prancūziškas pyragas "Milfeuille", kuris reiškia "tūkstantis sluoksnių". Tortą "Napoleonas" lengva paruošti namuose. Jis gaminamas iš naminės sluoksniuotos tešlos ir yra labai švelnus bei skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į mikserio dubenį supilkite miltus, druską ir margariną. Maišykite 1-2 minutes, kol pasidarys trupiniai. Sudėkite kiaušinį ir ledinį vandenį, išmaišykite. Supilkite trupinius į gilų dubenį arba tiesiog ant stalo. Trupinių centre padarykite nedidelį įdubimą ir supilkite į jį vandenį bei kiaušinį. Minkykite tešlą, kol ji nebelips.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragėlius. Padalykite tešlą į 12 vienodų gabalėlių. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite kuo ploniau, mažiau nei 1 mm storio. Naudodami lėkštę arba dangtį su rankena, peiliu iš tešlos išpjaukite apskritimą. Keliose vietose tešlą pradurkite šakute. Kiekvieną apskritimą kepkite atskirai orkaitėje 3-5 minutes 220 laipsnių temperatūroje. Paruoštus pyragėlius atvėsinkite. Išlyginkite apskritimo formą ant lėkštės. Likusias pyrago atraižas palikite pabarstymui.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų, paprastą cukrų ir kiaušinius. Plakite mikseriu, palaipsniui supildami pieną, iki vientisos masės. Mišinį maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies ir leiskite užvirti. Kai kremas sutirštės, nukelkite jį nuo ugnies. Į kremą sudėkite sviestą ir vėl plakite mikseriu. Leiskite kremui atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite pabarstukų. Sutrinkite likusias pluteles blenderiu.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Ant plokščios lėkštės padėkite pergamento gabalėlį. Ant viršaus uždėkite pirmąjį pyragą ir aptepkite jį kremu. Tą patį padarykite ir su kitais pyragais. Visiškai aptepkite tortą ir šonus kremu. Palikite šiek tiek kremo galutiniam padengimui. Dėkite tortą į šaldytuvą 10 valandų, kad tortai sustingtų. Po 10 valandų išimkite tortą iš šaldytuvo, dar kartą aptepkite kremu ir visus šonus apibarstykite trupiniais.
Kategorijos