Publikavimo data: 2024-06-08
Napoleono pyragas su plona traškia plutele
Šis pyragas vertas to, kad jį ruošiant teko pakovoti dėl pyragų. Apskritai jį lengva pagaminti, o ingredientai yra prieinami. Pasirodo, kad tai gana didelis tortas. Ploni traškūs pyragėliai ir šiek tiek grietinėlės kartu sukuria šį neįtikėtiną malonumą prie arbatos puodelio. Geriausia tortą laikyti šaldytuve, tačiau ilgai jo laikyti nereikės.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį persijokite dalį miltų, sutarkuokite šaltą sviestą, retkarčiais į miltus įmesdami gabalėlį sviesto. Įtrinkite mišinį į trupinius.
Žingsnis 2
Sumaišykite kiaušinius, grietinę, druską ir cukrų ir supilkite į miltus bei sviestą. Užminkykite tešlą (nevilkinkite šio proceso, kad sviestas neištirptų). Jei reikia, įberkite daugiau miltų. Tešla turi būti ne lipni, bet minkšta ir švelni. Palikite ją šaldytuve 30-40 minučių arba per naktį.
Žingsnis 3
Iškočiokite pyragėlius, subadykite šakute ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.
Žingsnis 4
Sviestą su kremu plakite 5 minutes, tada supilkite sutirštintą pieną ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 5
Pyragaičius aptepkite plonu kremo sluoksniu, viršų ir šonus apibarstykite torto apipjaustymo trupiniais (jei trūksta apipjaustymo trupinių, galite sutrupinti vieną iš pyragaičių), uždenkite maistine plėvele ir uždėkite ant torto nedidelį svorį (pvz., kepimo skardą ar padėklą). Leiskite pyragui mirkti 7-8 valandas.
Kategorijos