Publikavimo data: 2024-09-17
Napoleono salotų pyragas
"Napoleono" salotų pyragas - sotus patiekalas visai šeimai. Jei neturite laiko paruošti pyrago paplotėlių, naudokite jau paruoštus - lavašo, blynų ar vaflių. Įdaras gali būti įvairus, viskas priklauso nuo šeimininkės pageidavimų ir fantazijos. Paprastai sluoksniui naudojami mėsos, žuvies arba daržovių produktai. Salotų pyragą papuoškite tarkuotu sūriu, žolelėmis arba daržovių pjaustymu. Prieš patiekiant tortą reikėtų leisti jam įsigerti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sutarkuokite ir suberkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol taps trupiniai. Padarykite piltuvėlį ir supilkite šaltą vandenį bei actą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į lygias dalis ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir kiekvieną rutuliuką plonai iškočiokite. Tešlos storis turėtų būti apie 3 mm.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir atsargiai sudėkite ant jos pyragėlius. Paimkite šakutę arba peilį ir tešloje padarykite kelias skylutes, kad kepdami pyragėliai neišsipūstų. Tada dėkite į įkaitintą orkaitę 10 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 4
Išvirkite kiaušinius. Supilkite vandenį į puodą, įberkite šiek tiek druskos ir įmuškite kiaušinius. Užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite.
Žingsnis 5
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kiaušinius, majonezą ir smulkintas žoleles.
Žingsnis 6
Surinkite "Napoleono" salotų pyragą. Ant lėkštės išklokite plutą, ištepkite ją kreminiu sūriu ir išdėliokite lašišos gabalėlius. Uždėkite kitą plutą, ištepkite kiaušinių, žolelių ir majonezo įdaru. Taip sudėkite salotas, kaitaliodami įdarus. Paruoštą "Napoleoną" padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos