Publikavimo data: 2024-06-15
Natūralūs naminiai rožinės lašišos ikrai
Mano mėgstamiausia teta visada gamina ikrus pagal šį receptą. Kartą nusipirkau rausvą lašišą, pradėjau ją pjaustyti, o viduje radau ikrų. Ilgai negalvojęs, pasūdžiau juos pagal šį receptą. Juos paruošti nesunku, tačiau laikyti ilgai netrunka: apie 2 dienas. Kadangi šie ikrai yra tikri ir be konservantų.
Žingsnis 1
Pirmiausia nulupkite ikrus nuo plėvelių: tam paimkite puodą, įpilkite 1 puodelį vandens ir įdėkite šaukštelį druskos.
Žingsnis 2
Pašildykite vandenį iki 50 laipsnių temperatūros.
Žingsnis 3
Kai vanduo bus šiltas, panardinkite ikrus ir atsargiai nuimkite visas plėveles.
Žingsnis 4
Po to išvirusius kiaušinius išpilkite į sietelį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
Žingsnis 5
Tada paruoškite bet kokį indą su dangteliu ir sudėkite į jį ikrus.
Žingsnis 6
Paruoškite sūrymą: tam paimkite 100 g vandens, vieną arbatinį šaukštelį cukraus, vieną arbatinį šaukštelį druskos su šlifuokliu, sumaišykite su vandeniu ir užpilkite mūsų ikrus.
Žingsnis 7
Padėkite jį į šaldytuvą 12 valandų. Ikrai paruošti.
Kategorijos