Natūralūs naminiai rožinės lašišos ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Natūralūs naminiai rožinės lašišos ikrai

Mano mėgstamiausia teta visada gamina ikrus pagal šį receptą. Kartą nusipirkau rausvą lašišą, pradėjau ją pjaustyti, o viduje radau ikrų. Ilgai negalvojęs, pasūdžiau juos pagal šį receptą. Juos paruošti nesunku, tačiau laikyti ilgai netrunka: apie 2 dienas. Kadangi šie ikrai yra tikri ir be konservantų.
Gaminimo laikas
8 min.
Laikas virtuvėje
7 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pirmiausia nulupkite ikrus nuo plėvelių: tam paimkite puodą, įpilkite 1 puodelį vandens ir įdėkite šaukštelį druskos.

Žingsnis 2

Pašildykite vandenį iki 50 laipsnių temperatūros.

Žingsnis 3

Natūralūs naminiai rožinės lašišos ikrai Žingsnis 3
Kai vanduo bus šiltas, panardinkite ikrus ir atsargiai nuimkite visas plėveles.

Žingsnis 4

Po to išvirusius kiaušinius išpilkite į sietelį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.

Žingsnis 5

Tada paruoškite bet kokį indą su dangteliu ir sudėkite į jį ikrus.

Žingsnis 6

Paruoškite sūrymą: tam paimkite 100 g vandens, vieną arbatinį šaukštelį cukraus, vieną arbatinį šaukštelį druskos su šlifuokliu, sumaišykite su vandeniu ir užpilkite mūsų ikrus.

Žingsnis 7

Padėkite jį į šaldytuvą 12 valandų. Ikrai paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos