Publikavimo data: 2024-06-09
Naudinga grikių košė su kepta jūros lydeką
Daugelis grikių košės gaminimo receptų paprastai būna paprasti, sveiki, bet skanūs. Grikių košė su jūros lydekomis patiks visiems, kurie stebi savo mitybą. Jei norite, paįvairinimui galite naudoti bet kokią kitą košę: ryžių, makaronų ar bulguro.
Žingsnis 1
Paimkite žuvį ir ją marinuokite. Tai gali būti žuvies prieskonių mišinys arba tiesiog marinatas su druska ir pipirais. Kuo sudėtingesnis marinatas, tuo aromatingesnė žuvis, todėl ryškiau atsiskleidžia tikrasis žuvies skonis. Ant žuvies išspauskite citrinos sultis ir užpilkite sojų padažu. Palikite maždaug 15 minučių, kad žuvis sugertų visus prieskonių aromatus.
Žingsnis 2
Žuvį suvyniokite į foliją, kad ji būtų sultingesnė. Kepkite 20 minučių arba kol iškeps. Tuo tarpu nuplaukite grikius, jei reikia, pašalinkite jų likučius. Dėkite į pasūdytą vandenį ir virkite kruopas, kol suminkštės. Sudėkite grikius ir jūros lydeką į lėkštę.
Kategorijos