Publikavimo data: 2025-08-19
Naudinga kuskuso košė su džiovintais vaisiais
Kuskusas kilęs iš Afrikos, jį gamino tik moterys ir būtinai rankomis. Vandenyje išmirkytas manų kruopas jos sumalė su miltais ir nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Taip buvo gaunamos netaisyklingos formos granulės, kurios buvo džiovinamos ir verdamos. Ši košė dera su daržovėmis, pupelėmis, mėsa, džiovintais vaisiais ir prieskoniais, o su pienu yra ypač švelni.
Žingsnis 1
Keptuvę pastatykite ant kaitrinės kaitvietės, įkaitinkite, suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišydami kepkite apie 7 minutes. Abrikosus ir graikinius riešutus supjaustykite stambiais gabalėliais. Į puodą storu dugnu arba keptuvę supilkite pieną, cinamoną, vanilinį cukrų ir druską. Tada uždėkite ant viryklės ir užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kuskusą gerai nuplaukite, supilkite į karštą pieną, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 7 minutes. Kuskusas turi sugerti pieną ir padidinti savo tūrį. Į paruoštą košę supilkite cukrų, džiovintus vaisius ir riešutus ir išmaišykite.
Kategorijos