Naudinga kuskuso košė su džiovintais vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naudinga kuskuso košė su džiovintais vaisiais

Kuskusas kilęs iš Afrikos, jį gamino tik moterys ir būtinai rankomis. Vandenyje išmirkytas manų kruopas jos sumalė su miltais ir nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Taip buvo gaunamos netaisyklingos formos granulės, kurios buvo džiovinamos ir verdamos. Ši košė dera su daržovėmis, pupelėmis, mėsa, džiovintais vaisiais ir prieskoniais, o su pienu yra ypač švelni.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (35 bal.)

Žingsnis 1

Naudinga kuskuso košė su džiovintais vaisiais Žingsnis 1
Keptuvę pastatykite ant kaitrinės kaitvietės, įkaitinkite, suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišydami kepkite apie 7 minutes. Abrikosus ir graikinius riešutus supjaustykite stambiais gabalėliais. Į puodą storu dugnu arba keptuvę supilkite pieną, cinamoną, vanilinį cukrų ir druską. Tada uždėkite ant viryklės ir užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Naudinga kuskuso košė su džiovintais vaisiais Žingsnis 2
Kuskusą gerai nuplaukite, supilkite į karštą pieną, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 7 minutes. Kuskusas turi sugerti pieną ir padidinti savo tūrį. Į paruoštą košę supilkite cukrų, džiovintus vaisius ir riešutus ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, pusryčiai, šokoladas, kakavos desertai, avižiniai dribsniai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, avižiniai dribsniai ant pieno, avižinių dribsnių košė ant pieno, pusryčiai su avižiniais dribsniais

Kategorijos