Publikavimo data: 2025-08-18
Naudinga želė iš ryazhenka su abrikosais
Vienas iš tradicinių fermentuoto pieno gėrimų rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvėse yra riaženka. Norint jį pagaminti, pienas iš pradžių kelias valandas troškinamas neužvirinant, todėl jame pasikeičia baltymai ir pieno cukrus, ir taip gaunamas nuskaidrintas pienas - švelnios kreminės rudos spalvos ir kreminės karamelės skonio produktas. Po to nuskaidrintas pienas rauginamas pieno rūgšties bakterijomis ir po kelių valandų gaunama ryazhenka. Ryazhenka gali būti vartojamas vienas, tačiau iš jo taip pat galima pagaminti skanią, švelnią želė.
Žingsnis 1
Želatiną užpilkite karštu verdančiu vandeniu, palikite 5 minutes pastovėti ir maišykite, kol želatina ištirps.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite ryazhenka, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Sudėkite ištirpintą želatiną, pertrintą per sietelį, ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoštus puodelius iki pusės pripildykite mišinio, išdėliokite supjaustytus abrikosus ir ant viršaus užpilkite želė. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Kategorijos