Publikavimo data: 2025-08-20
Naujametinis pyragas su apelsinais ir mandarinais
Nuostabus cinamono, gvazdikėlių ir mandarinų aromatas sukelia atostogų ir jaukumo jausmą! Šis receptas nepaliks abejingų!
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinus, sutarkuokite žievelę.
Žingsnis 2
Vieno apelsino žievelę nulupkite, patrinkite smulkia tarka, išspauskite sultis, jų reikės apie 100 mililitrų.
Žingsnis 3
Kitus tris apelsinus nulupkite peiliu ir atsargiai nupjaukite baltąją dalį. Perpjaukite skersai
Žingsnis 4
Suplakite cukrų ir suminkštintą sviestą. Sudėkite kiaušinius, išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išsukite. Suberkite prieskonius: gvazdikėlius (sumalkite grūstuvėje arba sutrinkite peiliu); maltą kardamoną, cinamoną. Tada sudėkite apelsinų ir mandarinų žievelę, apelsinų sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į tešlą atsargiai sudėkite džiovintas vyšnias (galite naudoti džiovintas spanguoles) ir mandarinų skilteles. Formos dugną gausiai ištepkite sviestu ir ant jo sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinų griežinėlius.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą ir atsargiai išlyginkite. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę 45 minutėms.
Žingsnis 7
Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs, ir leiskite jam visiškai atvėsti, neišėmę iš formos.
Žingsnis 8
Išimkite pyragą ir visus vaišinkite kvapniu skanėstu!
Kategorijos