Publikavimo data: 2024-06-24
Naujųjų metų desertas
Šis aromatingas, išties šventinis patiekalas papuoš bet kurį naujametinį stalą. Gaminu jį jau 10 metų ir niekas nelieka abejingas. Tai klasikinio pudingo variacija, kurią per daugelį metų sukūriau tobulindama receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Džiovintus vaisius nuplaukite ir nusausinkite, riešutus susmulkinkite, nutarkuokite žievelę. Visus ingredientus sumaišykite dubenyje, uždenkite folija (galite uždengti ir dangčiu, bet kuo sandariau, tuo mažiau kvapų sklis) ir palikite per naktį šaldytuve, kad prisitrauktų (verta, aromatas iškart nukreips jus į pasakišką naujametinę kelionę).
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite kubeliais ir suminkykite su trupiniais bei miltais. Suberkite cukrų, įdarą ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, supilkite ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
Žingsnis 3
Galima naudoti bet kokią pudingo formą, jei tik ji telpa į vandens vonią. Ištepkite ją aliejumi, sudėkite į ją tešlą, uždenkite medžiagine servetėle, folija ir suriškite virvele. Įdėkite formą į vandens vonelę (galite įpilti šiek tiek vandens į didelį puodą ir įdėti formą, svarbiausia, kad vanduo neužvirtų) ir virkite 6 valandas. Galite padalyti per pusę į dvi formas, tada tai truks 4 valandas.
Kategorijos