Publikavimo data: 2025-08-20
Naujųjų metų medaus keksiukas
Turtingas šio keksiuko skonis papuoš pagrindinę metų šventę. Ruošiant naudojami bet kokie riešutai ir džiovinti vaisiai. Kuo daugiau ir įvairesnės sudėties, tuo įdomesnis skonis ir aromatas.
Žingsnis 1
Džiovintus vaisius užpilkite alkoholiu ir palaikykite 24 valandas.
Žingsnis 2
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir medumi, įmaišykite 1 citrinos žievelę. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su prieskoniais: cinamonu, kordamonu, imbieru, muskato riešutu. Palaipsniui įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
Žingsnis 4
Tada sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus, išmaišykite, sudėkite į sviestu pateptą formą.
Žingsnis 5
Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos, tada sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite dar 2 valandas.
Kategorijos