Naujųjų metų medaus keksiukas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naujųjų metų medaus keksiukas

Turtingas šio keksiuko skonis papuoš pagrindinę metų šventę. Ruošiant naudojami bet kokie riešutai ir džiovinti vaisiai. Kuo daugiau ir įvairesnės sudėties, tuo įdomesnis skonis ir aromatas.
Gaminimo laikas
1551 min.
Laikas virtuvėje
54 min.
Kalorijos
335 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Naujųjų metų medaus keksiukas Žingsnis 1
Džiovintus vaisius užpilkite alkoholiu ir palaikykite 24 valandas.

Žingsnis 2

Naujųjų metų medaus keksiukas Žingsnis 2
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir medumi, įmaišykite 1 citrinos žievelę. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius.

Žingsnis 3

Naujųjų metų medaus keksiukas Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su prieskoniais: cinamonu, kordamonu, imbieru, muskato riešutu. Palaipsniui įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.

Žingsnis 4

Naujųjų metų medaus keksiukas Žingsnis 4
Tada sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus, išmaišykite, sudėkite į sviestu pateptą formą.

Žingsnis 5

Naujųjų metų medaus keksiukas Žingsnis 5
Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos, tada sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite dar 2 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos