Publikavimo data: 2025-08-17
Nealkoholinis grogas
Šis karštas, prieskoniais pagardintas gėrimas dabar ruošiamas žiemos vakarais veikiau pramogai ir ypatingai Kalėdų švenčių atmosferai. Tačiau iš pradžių grogas buvo priemonė gelbėti jūreivius nuo ligų ilgų kelionių metu. Jis buvo pavadintas savo kūrėjo, britų viceadmirolo Edwardo Vernono, pravarde "Old Grog", vardu. Grogo pagrindą sudarė romas, atskiestas vandeniu arba stipria arbata ir citrina. Tai reiškia, kad tradicinis grogas gali būti tik alkoholinis, mes siūlome jums alternatyvią grogo versiją. Jame nėra alkoholio, tik arbata ir prieskoniai, ir jį gali gerti net vaikai.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 4 puodelius vandens, uždenkite dangčiu ir užkaitinkite. Kai vanduo užvirs, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus nearomatizuotos arbatos, ketvirtadalį citrinos, kardamoną, gvazdikėlius ir cinamoną.
Žingsnis 2
Palikite garuoti 10-15 minučių ir tada pertrinkite per sietelį arba marlę. Nealkoholinį girą supilkite į puodelius ar stiklines, atvėsinkite iki 30 laipsnių ir įdėkite medaus, bet ne anksčiau, kitaip saldus produktas praras savo naudingąsias savybes.
Kategorijos