Publikavimo data: 2025-08-17
Neįprasta silkė po kailiniais su želė
Silkę po kailiu dažniausiai esame įpratę matyti ant Naujųjų metų stalo. Šias salotas lengva paruošti, o dėl ingredientų įvairovės jos pasižymi sodriu skoniu. Į majonezą pridėję želatinos, suteiksite jam neįprastą struktūrą ir paįvairinsite gerai pažįstamą receptą.
Žingsnis 1
Užpilkite želatiną vandeniu ir leiskite jai išbrinkti. Ištirpinkite ją vandens vonelėje ir sudėkite į majonezą.
Žingsnis 2
Į aukštą formą įdėkite maistinę plėvelę. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į pirmąjį sluoksnį. Burokėlius patepkite majonezu.
Žingsnis 3
: Morkas ir bulves stambiai sutarkuokite ir sudėkite ant burokėlių: pirmiausia morkas, paskui pusę bulvių. Apšlakstykite majonezu.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Silkę supjaustykite mažais kubeliais ir kartu su svogūnais sudėkite ant bulvių.
Žingsnis 5
Ant paskutinio sluoksnio sudėkite likusias bulves ir aptepkite majonezu. Apverskite formą ant lėkštės ir atsargiai išdėliokite salotas. Nuimkite maistinę plėvelę.
Kategorijos