Publikavimo data: 2024-05-25
Neįprasta tortilija iš kukurūzų miltų
Kukurūzų tortilijos yra universalus patiekalas, nes jos puikiai pakeičia duoną ir stalo įrankius. Tokią tortiliją paruošti nėra sudėtinga ir netgi labai paprasta. Naudokite šias nepaprastai skanias tortilijas meksikietiškiems patiekalams, tokiems kaip kesadilijos, enčilados, burritos, tacos ir fajitas, gaminti. Šių neraugintų tortilijų įdaras tiesiog įvyniojamas . Receptas paimtas iš senos meksikiečių liaudies kulinarijos knygos.
Žingsnis 1
Į miltus sudėkite suminkštintą sviestą ir suminkykite į smėlio trupinius. Suberkite druską ir vandenį ir išminkykite tešlą. Vandens kiekis priklauso nuo miltų kiekio, todėl pradėkite nuo 150 ml ir pagal poreikį įpilkite daugiau.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į vienodas dalis. Iškočiokite į nedidelius plokščius maždaug 0,3 cm storio pyragėlius. Tešla be kvietinių miltų yra trapi, todėl jos negalima iškočioti ploniau.
Žingsnis 3
Kepkite keptuvėje, kol paruduos, maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos