Publikavimo data: 2024-05-26
Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir)
Dar viena skani cheburek rūšis - graikiškas chir-chir. Jo tešlai naudojamas pienas, tryniai ir net brendis. Ir graikai ne veltui įvedė tokį ingredientą. Alkoholis suteikia tešlai ypatingą struktūrą ir veikia kaip raugas. Alkoholiai prisotina ją oro, ir ji tampa puri. Panašų ingredientą turi ir maltinukai - kefyrą. Dėl to chir-chir susilaukė daug gerbėjų ir išgarsino graikų virėjus.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite pieną, trynius, brendį ir miltus. Palikite tešlą 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 15 dalių, suplokite tortilijas, patepkite jas augaliniu aliejumi ir sudėkite vieną ant kitos.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą iš maltos mėsos, smulkiai supjaustyto svogūno, druskos, pipirų ir kefyro. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paskleiskite įdarą ant tortilijų ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos