Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir) pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir)

Dar viena skani cheburek rūšis - graikiškas chir-chir. Jo tešlai naudojamas pienas, tryniai ir net brendis. Ir graikai ne veltui įvedė tokį ingredientą. Alkoholis suteikia tešlai ypatingą struktūrą ir veikia kaip raugas. Alkoholiai prisotina ją oro, ir ji tampa puri. Panašų ingredientą turi ir maltinukai - kefyrą. Dėl to chir-chir susilaukė daug gerbėjų ir išgarsino graikų virėjus.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir) Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite pieną, trynius, brendį ir miltus. Palikite tešlą 15 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir) Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 15 dalių, suplokite tortilijas, patepkite jas augaliniu aliejumi ir sudėkite vieną ant kitos.

Žingsnis 3

Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir) Žingsnis 3
Paruoškite faršą iš maltos mėsos, smulkiai supjaustyto svogūno, druskos, pipirų ir kefyro. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Neįprastas graikiškas cheburek su konjaku (chir-chir) Žingsnis 4
Paskleiskite įdarą ant tortilijų ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos