Publikavimo data: 2025-08-19
Neįprastas "Napoleono" pyragas su ikrais.
Napoleono pyragas yra labai paplitęs sluoksniuotos tešlos desertas. Sluoksniuotos tešlos pyragai pradėti gaminti maždaug XVIII a. pirmoje pusėje Vakarų Europoje. Tais laikais pyragaičiai buvo tepami uogiene. Pagrindinė torto "Napoleonas" kilmės versija teigia, kad jis buvo sugalvotas pergalės prieš Napoleoną šimtmečio proga. Toliau pateikiamas receptas skiriasi nuo klasikinio torto. Jame kaip įdaras naudojami raudonieji ikrai ir menkės kepenėlės.
Žingsnis 1
Sūrį sudėkite į gilų dubenį, šiek tiek paplakite. Atskirkite menkės kepenis nuo riebalų ir sudėkite į sūrį. Nulupkite svogūną ir labai smulkiai supjaustykite. Sūrį sumaišykite su kepenėlėmis ir svogūnais. Gerai išmaišykite. Į įdarą įspauskite citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Sluoksniuotą tešlą perpjaukite į dvi dalis. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių. Iškepusią tešlą perpjaukite išilgai į dvi dalis.
Žingsnis 3
Šiek tiek kremo užtepkite ant serviravimo lėkštės. Ant grietinėlės dėkite pirmąją plutelę, ant jos užtepkite įdaro ir ant viršaus uždėkite šiek tiek ikrų. Tą patį padarykite ir su kitomis dviem plutomis, kiekvieną sluoksnį šiek tiek prispausdami. Tortą iš visų pusių aptepkite likusiu kremu. Ketvirtąjį tortą sutrupinkite į trupinius ir apibarstykite paruoštą patiekalą.
Kategorijos