Publikavimo data: 2024-06-16
Neįprastas skumbrės "silkės" receptas
Marinuota silkė yra vienas iš skandinaviškos virtuvės patiekalų, kuris ypač gerai prigijo NVS šalyse. Pas mus ji atkeliavo taip seniai, kad jos pagrindu atsirado daugybė patiekalų, jau tapusių šio žanro klasika, pavyzdžiui, silkė po kailiais. Patyrusios šeimininkės, išbandžiusios visas įmanomas šio produkto konfigūracijas, ėmė sugalvoti vis naujų receptų, kad visus nustebintų, todėl atsirado neįprastas "silkės" iš skumbrės receptas, galintis suklaidinti net profesionalų virėją.
Žingsnis 1
Nedideliame puode užvirinkite vandenį. Suberkite cukrų, druską, pipirų žirnelius, lauro lapą, gvazdikėlius ir garstyčių miltelius, pavirkite kelias minutes, tada nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Išvalytą žuvį sudėkite į tinkamą gilų indą ir užpilkite sūrymu. Palikite taip bent 4 valandoms, kad žuvis tinkamai prisitrauktų druskos.
Kategorijos