Publikavimo data: 2024-06-16
Neįprastas sūrio fondiu su avokadais
Fondue - tai neįprastas patiekalas, kurį sudaro lydytas sūris, į kurį mirkomi įvairūs maisto produktai - nuo duonos iki įvairių vaisių. Fondue pas mus atkeliavo iš Šveicarijos ir yra mėgstamas tūkstančių žmonių visame pasaulyje. Kaip žinote, virėjai iš visų planetos kampelių nuolat bando keisti kitų virtuvių patiekalus, pritaikydami juos prie savo realijų. Taip atsirado neįprasto sūrio fondiu su avokadais receptas.
Žingsnis 1
Avokadą perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką ir lengvai apšlakstykite minkštimą citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Nulupkite avokadą ir sutrinkite šakute į daugiau ar mažiau vientisą tyrę.
Žingsnis 2
Svogūną ir česnaką susmulkinkite peiliu arba sutarkuokite tarka. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite svogūną bei česnaką, kol svogūnas suminkštės.
Žingsnis 3
Į svogūnus ir česnakus supilkite sidrą ir užvirinkite. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į puodą. Supilkite grietinėlę ir avokadą ir nuolat maišydami virkite dar porą minučių, kol fondiu taps vientisos konsistencijos.
Kategorijos