Publikavimo data: 2024-05-25
Neįprastas tiramisu pyragas su ananasais
Tiramisu pyragas - tai konditerijos meno kūrinys, kuris pas mus iš Italijos atkeliavo palyginti neseniai, tačiau dėl savo švelnios tekstūros ir neįprasto saldaus ir sūraus skonio iš karto pelnė visuotinę meilę. Nepaisant to, kad klasikinė šio pyrago versija niekam negali atsibosti, tūkstančiai šeimininkų ir virėjų kasdien sugalvoja naujų klasikinio recepto variantų. Pavyzdžiui, į tiramisu pradėta dėti šerio, romo, aviečių ir net ananasų, kurie nesugadina, o tik paryškina deserto skonį.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų. Išplakite trynius su cukrumi iki putų, tada į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, išplakite iki minkštų viršūnių, tada suberkite cukraus pudrą ir plakite iki standumo. Sujunkite trynius su baltymais, kad susidarytų purus kremas.
Žingsnis 2
Iš skardinės išimkite konservuotus ananasus. Išpilkite sultis į gilų dubenį, visus sausainius po vieną pamerkite į ananasų vandenį ir sudėkite į lėkštę taip, kad neliktų didelių tarpų.
Žingsnis 3
Ant sultyse išmirkytų sausainių sudėkite ananasų gabalėlius. Ant viršaus užtepkite šiek tiek grietinėlės. Tada dar kartą pakartokite visus sluoksnius: sausainiai, sultyse išmirkyti sausainiai, ananasai, grietinėlė. Viršutinį kremo sluoksnį papuoškite ananasų gabalėliais ir mėtų lapeliais.
Kategorijos