Publikavimo data: 2025-08-18
Neįprasti keksiukai
Keksiukas yra tradicinis amerikietiškas patiekalas, pirmą kartą paminėtas 1796 m. knygoje. Pažodinis vertimas - "pyragas puodelyje". Manoma, kad šį pavadinimą sugalvojo neturtingi amerikiečiai, kurie negalėjo sau leisti specialių kepimo formų ir kepė kavos puodeliuose.
Žingsnis 1
Duoną sulaužykite į kelias dalis, užpilkite pienu ir palikite kuriam laikui, kol duona sugers visą pieną ir taps minkšta. Nulupkite svogūną, supjaustykite jį į 4 dalis ir sudėkite į blenderio dubenį, sudėkite išmirkytą duoną, kiaušinį, susmulkinkite ir sudėkite į maltą mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Grybus ir sūrį supjaustykite mažais kubeliais. Keksiukų formą ištepkite augaliniu aliejumi arba naudokite popierines formeles. Į formą įdėkite šiek tiek faršo, padarykite duobutę ir suformuokite sieneles, tada sudėkite grybus ir sūrį. Suformuokite maltinukų plokštainį ir ant viršaus uždėkite įdarą.
Žingsnis 3
Keksiukus kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių 180 ⁰C temperatūroje. Sutarkuokite bulves, nulupkite jas, supjaustykite į kelias dalis ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinkite, supilkite sviestą ir pieną ir gerai sutrinkite bulvių trintuvu.
Žingsnis 4
Bulvių košę reikia ruošti prieš pat virimą, kad ji išliktų elastinga. Perpilkite košę į konditerinį maišelį ir užtepkite ją ant kiekvieno keksiuko kaip kremą.
Kategorijos