Publikavimo data: 2024-04-28
Neraugintas štrudelis
Obuolių štrudelis - visame pasaulyje žinomas skanėstas. Kiekviename Austrijos miestelyje rytas prasideda nuo cinamoninių obuolių kvapo. Jei dėl kokių nors priežasčių nenaudojate mielių, štrudelį galite pagaminti iš tešlos be mielių. Yra daugybė štrudelio gaminimo variantų, kiekvienas galės rasti tokį, kuris bus pagal jo skonį. Strudelio be mielių receptas yra labai paprastas, o skonio požiūriu toks desertas niekuo nenusileidžia klasikiniam štrudeliui.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių įdaro dalį. Obuolius nuplaukite, pašalinkite žievelę ir šerdį, smulkiai supjaustykite. Įberkite 2 šaukštelius cukraus, cinamono ir miltų. Sumaišykite ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutų įdaro dalį. Riešutus smulkiai sukapokite peiliu. Atskirame dubenyje sumaišykite riešutus, likusį cukrų ir džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite 1 kiaušinį, vandenį ir miltus. Užminkykite minkštą tešlą. Susukite tešlą į rutulį. Palikite tešlą šaldytuve 1 valandai.
Žingsnis 4
Paruoškite štrudelį. Plonai iškočiokite nemielinės tešlos sluoksnį, kol jis taps beveik permatomas. Apibarstykite puse graikinių riešutų įdaro. Ant viršaus užtepkite pusę obuolių įdaro. Atsargiai susukite vyniotinį ir užspauskite kraštus. Tą patį padarykite su antruoju tešlos sluoksniu.
Žingsnis 5
Iškepkite štrudelį. Suktinukus dėkite ant kepimo skardos siūle žemyn. Aptepkite štrudelį plaktu kiaušiniu. Peiliu padarykite pjūvius skersai suktinukų 2 cm atstumais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Kategorijos