Publikavimo data: 2024-03-28
"Nicoise" salotos su putpelių kiaušiniais
Šiandien labai populiarios "Nicoise" salotos. Jos patiekiamos daugelyje įstaigų. Kiekvienas virėjas jas gamina savaip. Tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs - "Nicoise" salotose būtinai turi būti šviežių daržovių, kiaušinių ir alyvuogių aliejaus! Šiame recepte aprašomas "Nicoise" salotų su šviežiu keptu tunu paruošimas.
Žingsnis 1
Kepkite tuno filė alyvuogių aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Tunas iškepa labai greitai.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais ir apkepkite šiek tiek augaliniame aliejuje, kol išvirs.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Atvėsintą tuną supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 5
Pradėkite ruošti salotas. Į platų indą sudėkite rukolą ir šparagines pupeles.
Žingsnis 6
Į dubenį sudėkite stambiai supjaustytus pomidorus, tuną ir bulves.
Žingsnis 7
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir Dižono garstyčiomis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Salotas papuoškite per pusę perpelių kiaušiniais ir keliomis raktažolių šakelėmis.
Kategorijos