Publikavimo data: 2025-08-18
Niujorko sūrio pyragas.
Sakoma, kad Niujorko sūrio pyragą išrado amerikiečiai. Gal ir taip. Tačiau jis jau seniai įsitvirtino viso pasaulio konditerijos parduotuvėse, todėl tapo tarptautiniu. Jis skanus, sotus ir gražus. Daugelis šeimininkių palengvina savo gyvenimą naudodamos pirktinius sausainius, tačiau bent kartą pabandžiusios naudoti naminį šable, jos daugiau niekada nebekartos šios klaidos. Mano receptas yra tobulas. Išbandykite jį ir jis visiems laikams taps jūsų mėgstamiausiu.
Žingsnis 1
Sviestą, cukraus pudrą, kiaušinį, dviejų rūšių miltus, druską ir vanilę greitai suminkykite į tešlą. Suvyniokite į rutulį ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Tada tešlą plonai iškočiokite tarp pergamento lakštų.
Žingsnis 2
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Atvėsusį pyragą sutrinkite į trupinius mikseriu.
Žingsnis 4
Į trupinius sudėkite 30 g suminkštinto sviesto.
Žingsnis 5
Į pergamentu išklotą kepimo formą paskleiskite trupinių mišinį ir gerai ištepkite visą plotą. Kepkite 200 g temperatūroje 15 minučių. Atvėsinkite.
Žingsnis 6
Į varškę supilkite cukraus pudrą ir vanilę. Gerai išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Galiausiai supilkite grietinėlę ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Gautą kremą supilkite į torto formą. Kepkite 10 minučių 200 g temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepkite apie valandą.
Žingsnis 8
Po valandos išjunkite orkaitę, atidarykite orkaitę ir palikite sūrio pyragą atidarytoje orkaitėje 40 minučių. Tada jį išimkite ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai atvės. Tada 7-8 valandas padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos