Publikavimo data: 2025-08-17
Niujorko sūrio pyragas pagal draugo konditerio receptą.
Tai pats skaniausias sūrio pyragas, kokį esu ragavusi. Šiuo receptu su manimi pasidalijo draugė konditerė.
Žingsnis 1
Susmulkinkite sausainius blenderiu. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje per 35-40 sekundžių. Galima pakaitinti vandens vonelėje.
Žingsnis 2
Sumaišykite džiūvėsėlių trupinius ir ištirpintą sviestą. Gausite "šlapius" trupinius, kuriuos reikia dėti į formą, prieš tai išklotą popieriumi. Jei norite, kad sūrio pyrago kraštai būtų lygūs ir gražūs, popieriumi išklokite tik formos dugną, o šonus patepkite sviestu. Daugelyje receptų esu sutikęs, kad trupinius reikėtų sutankinti stiklinės dugnu. Man patogiau tai daryti silikonine mentele, nes viskas prilimpa prie stiklinės. Dėkite formą į įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 3
Nuplaukite citriną. Sutarkuokite visos citrinos žievelę (iki baltos spalvos). Išspauskite citrinos sultis į puodelį.
Žingsnis 4
Dideliame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, cukrų ir citrinos sultis. Įmaišykite kiaušinius, grietinėlę ir citrinos žievelę. Švelniai išmaišykite mentele arba mikseriu nedideliu greičiu. Torto viršus paruoštas.
Žingsnis 5
Išimkite formą su parudavusiu sūrio pyrago pagrindu ir leiskite atvėsti. Įjunkite 160 °C temperatūros orkaitę konvekciniu režimu.
Žingsnis 6
Supilkite įdarą į formą. Kepkite 45-50 minučių. Palikite sūrio pyragą 2 valandas atvėsti uždarytoje ir išjungtoje orkaitėje. Per tą laiką jis sustings. Tada išimkite sūrio pyragą ir 15-20 minučių palikite jį atvėsti kambario temperatūroje. Atlaisvinkite formą, galite apipjaustyti popieriaus kraštus. Įdėkite jį į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Kategorijos