Norvegiška marinuota lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Norvegiška marinuota lašiša

Lašišą pagrįstai galima vadinti delikatesu. Jos raudona, švelni mėsa yra subalansuoto ir malonaus skonio. Norint pajusti tikrąjį lašišos skonį ir išsaugoti visas lašišos privalumus, geriau jos termiškai neapdoroti, o tiesiog marinuoti. Siūlome išbandyti tradicinį norvegiškos lašišos receptą. Šiaurės šalių gyventojai neabejotinai gerai valgo žuvies patiekalus. Pagrindinis recepto ingredientas - brendis. Galite naudoti bet kokį kitą aromatizuotą alkoholį.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 2

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 2
Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir brendį.

Žingsnis 3

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 3
Į dubenį suberkite smulkintus krapus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 4
Lašišą sudėkite į indą arba plokščiadugnį dubenį. Apšlakstykite filė marinatu.

Žingsnis 5

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 5
Uždenkite lašišą maistine plėvele ir 12 valandų padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 6

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 6
Išimkite lašišą ir nuvalykite druskos, cukraus ir krapų perteklių. Sudėkite lašišą į švarų indą ir uždenkite dangčiu - taip lašišą šaldytuve galima laikyti 5-7 dienas. Patiekdami lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 7

Norvegiška marinuota lašiša Žingsnis 7
Marinuota norvegiška lašiša paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos