Publikavimo data: 2024-06-22
Norvegiška marinuota lašiša
Lašišą pagrįstai galima vadinti delikatesu. Jos raudona, švelni mėsa yra subalansuoto ir malonaus skonio. Norint pajusti tikrąjį lašišos skonį ir išsaugoti visas lašišos privalumus, geriau jos termiškai neapdoroti, o tiesiog marinuoti. Siūlome išbandyti tradicinį norvegiškos lašišos receptą. Šiaurės šalių gyventojai neabejotinai gerai valgo žuvies patiekalus. Pagrindinis recepto ingredientas - brendis. Galite naudoti bet kokį kitą aromatizuotą alkoholį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir brendį.
Žingsnis 3
Į dubenį suberkite smulkintus krapus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Lašišą sudėkite į indą arba plokščiadugnį dubenį. Apšlakstykite filė marinatu.
Žingsnis 5
Uždenkite lašišą maistine plėvele ir 12 valandų padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Išimkite lašišą ir nuvalykite druskos, cukraus ir krapų perteklių. Sudėkite lašišą į švarų indą ir uždenkite dangčiu - taip lašišą šaldytuve galima laikyti 5-7 dienas. Patiekdami lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Marinuota norvegiška lašiša paruošta. Gero apetito!
Kategorijos