Norvegiškas obuolių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Norvegiškas obuolių pyragas

Ruduo man visada asocijuojasi su kepimu. Ypač su obuolių kepimu. Tačiau vietoj klasikinio charlotte mano šeima mėgsta norvegišką obuolių pyragą, kurį gaminu kiekvieną savaitgalį. Jį labai lengva paruošti. Spėju, kad taip būna, kai receptą perskaityti užtrunka ilgiau, nei jį iškepti.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Norvegiškas obuolių pyragas Žingsnis 1
Obuolius supjaustykite plonais (iki 5 mm) griežinėliais (kitaip jie neiškeps). Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite, kad nepatamsėtų.

Žingsnis 2

Norvegiškas obuolių pyragas Žingsnis 2
Maišytuve arba dubenyje išsukite sviestą ir cukrų (įskaitant vanilinį) iki šviesios ir purios masės. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius.

Žingsnis 3

Norvegiškas obuolių pyragas Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Palaipsniui įmaišykite į tešlą. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 4

Supilkite tešlą į formą.

Žingsnis 5

Perkelkite obuolius į sunkų užtrauktuku uždaromą maišelį, suberkite cinamoną ir rudąjį cukrų. Sukratykite, kad viskas susimaišytų.

Žingsnis 6

Norvegiškas obuolių pyragas Žingsnis 6
Gražiai išdėliokite obuolius ant tešlos paviršiaus ir pabarstykite migdolų dribsniais (arba kitais smulkintais riešutais).

Žingsnis 7

Norvegiškas obuolių pyragas Žingsnis 7
Kepkite orkaitės viduryje 30-35 minutes. Aš kepu konvekciniu režimu. Iškepusį kepinį patikrinkite dantų krapštuku.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos