Publikavimo data: 2024-06-09
Norvegiškas obuolių pyragas
Ruduo man visada asocijuojasi su kepimu. Ypač su obuolių kepimu. Tačiau vietoj klasikinio charlotte mano šeima mėgsta norvegišką obuolių pyragą, kurį gaminu kiekvieną savaitgalį. Jį labai lengva paruošti. Spėju, kad taip būna, kai receptą perskaityti užtrunka ilgiau, nei jį iškepti.
Žingsnis 1
Obuolius supjaustykite plonais (iki 5 mm) griežinėliais (kitaip jie neiškeps). Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite, kad nepatamsėtų.
Žingsnis 2
Maišytuve arba dubenyje išsukite sviestą ir cukrų (įskaitant vanilinį) iki šviesios ir purios masės. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Palaipsniui įmaišykite į tešlą. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į formą.
Žingsnis 5
Perkelkite obuolius į sunkų užtrauktuku uždaromą maišelį, suberkite cinamoną ir rudąjį cukrų. Sukratykite, kad viskas susimaišytų.
Žingsnis 6
Gražiai išdėliokite obuolius ant tešlos paviršiaus ir pabarstykite migdolų dribsniais (arba kitais smulkintais riešutais).
Žingsnis 7
Kepkite orkaitės viduryje 30-35 minutes. Aš kepu konvekciniu režimu. Iškepusį kepinį patikrinkite dantų krapštuku.
Kategorijos