Nugata su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Nugata su riešutais

Nugata su riešutais - rytietiškas skanėstas, kurį mėgsta saldumynų mėgėjai. Nugatą su riešutais namuose pasigaminti paprasta: laikykitės recepto, ir desertas netruks ilgai laukti. Saldi plastiška masė ruošiama karamelės pagrindu, pridedant įvairių užpildų - riešutų, šokolado, apelsinų žievelių. Dėl riešutų gausos nuoga yra naudinga, tačiau viską reikia saikingai paskaninti. Žodis "nougat" kilęs iš lotynų kalbos žodžio nux, kuris verčiamas kaip "riešutas". Šis saldumynas buvo išrastas Persijoje, o vėliau paplito visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
332 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
60 g
Alergenai: Žemės riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nugata su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Paimkite storadugnį puodą, supilkite į jį 200 g cukraus ir vandens. Išmaišykite ir virkite ant didelės ugnies, kol sutirštės (apie 10 minučių). Ragaujant sirupą, ant šaukšto galiuko turi susidaryti karamelės lašas.

Žingsnis 2

Nugata su riešutais Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 200 g cukraus, kol susidarys standžios viršūnės. Toliau plakdami plona srovele supilkite skystą karamelę. Į riešutų masę įmaišykite medų, riešutus ir sultenes. Perkelkite saldžiąją masę į formą ir palikite ant stalo 60 minučių. Supjaustykite riešutus kąsnio dydžio gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos