Publikavimo data: 2024-04-02
Nugata su riešutais
Nugata su riešutais - rytietiškas skanėstas, kurį mėgsta saldumynų mėgėjai. Nugatą su riešutais namuose pasigaminti paprasta: laikykitės recepto, ir desertas netruks ilgai laukti. Saldi plastiška masė ruošiama karamelės pagrindu, pridedant įvairių užpildų - riešutų, šokolado, apelsinų žievelių. Dėl riešutų gausos nuoga yra naudinga, tačiau viską reikia saikingai paskaninti. Žodis "nougat" kilęs iš lotynų kalbos žodžio nux, kuris verčiamas kaip "riešutas". Šis saldumynas buvo išrastas Persijoje, o vėliau paplito visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Paimkite storadugnį puodą, supilkite į jį 200 g cukraus ir vandens. Išmaišykite ir virkite ant didelės ugnies, kol sutirštės (apie 10 minučių). Ragaujant sirupą, ant šaukšto galiuko turi susidaryti karamelės lašas.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 200 g cukraus, kol susidarys standžios viršūnės. Toliau plakdami plona srovele supilkite skystą karamelę. Į riešutų masę įmaišykite medų, riešutus ir sultenes. Perkelkite saldžiąją masę į formą ir palikite ant stalo 60 minučių. Supjaustykite riešutus kąsnio dydžio gabalėliais.
Kategorijos