Obuolių confit pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Obuolių confit

Obuolių užtepėlę galima gaminti iš bet kokios rūšies vaisių. Svarbiausia, kad jie būtų švieži ir geros kokybės. Yra daugybė receptų, kaip jį pasigaminti namuose žiemai. Tirštai konsistencijai sukurti naudojamas pektinas, želatina arba agaras. Norint suteikti papildomų skonių, dedama įvairių užpildų, pavyzdžiui, cinamono, citrinos ar vanilės. Originalų deserto skonį galima išgauti įdėjus riešutų: graikinių, lazdyno ar anakardžių.
Gaminimo laikas
960 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Obuolių confit Žingsnis 1
Supjaustykite obuolius ir paruoškite jų pagrindą. Vaisius nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir palikite 11-15 valandų.

Žingsnis 2

Obuolių confit Žingsnis 2
Paruoškite konfitą. Indą su obuolių mišiniu pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir maišydami virkite 35-45 min. Tada suberkite riešutus, išmaišykite ir virkite 1 minutę.

Žingsnis 3

Obuolių confit Žingsnis 3
Padėkite konditerijos gaminį į saugyklą. Karštą obuolių ir riešutų mišinį supilstykite į stiklainius, uždarykite kaproniniais dangteliais, atvėsinkite kambario temperatūroje ir padėkite šaltoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, vaisių desertai, įspūdingas receptas, paprastai, vyšnių sezonas, confit, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos