Publikavimo data: 2024-05-19
Obuolių confit
Obuolių užtepėlę galima gaminti iš bet kokios rūšies vaisių. Svarbiausia, kad jie būtų švieži ir geros kokybės. Yra daugybė receptų, kaip jį pasigaminti namuose žiemai. Tirštai konsistencijai sukurti naudojamas pektinas, želatina arba agaras. Norint suteikti papildomų skonių, dedama įvairių užpildų, pavyzdžiui, cinamono, citrinos ar vanilės. Originalų deserto skonį galima išgauti įdėjus riešutų: graikinių, lazdyno ar anakardžių.
Žingsnis 1
Supjaustykite obuolius ir paruoškite jų pagrindą. Vaisius nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir palikite 11-15 valandų.
Žingsnis 2
Paruoškite konfitą. Indą su obuolių mišiniu pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir maišydami virkite 35-45 min. Tada suberkite riešutus, išmaišykite ir virkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Padėkite konditerijos gaminį į saugyklą. Karštą obuolių ir riešutų mišinį supilstykite į stiklainius, uždarykite kaproniniais dangteliais, atvėsinkite kambario temperatūroje ir padėkite šaltoje vietoje.
Kategorijos