Publikavimo data: 2025-08-17
Obuolių grietinė
Obuolių kisielius visada galima sėkmingai paruošti ne tik iš natūralių vaisių, bet ir iš džiovintų obuolių skiltelių ar obuolių sulčių. Bet kokiu atveju kisielius garantuotai bus nepaprastai skanus, kvapnus ir labai naudingas. Tinka bet kokios rūšies krakmolas, tačiau kukurūzų krakmolas suteikia ypatingų skonio natų. Gėrime gali susidaryti gumuliukų, jei krakmolas nebuvo tinkamai paruoštas. Jį reikia gerai atskiesti šaltame vandenyje, tada supilti į karštą grietinės pagrindą, energingai maišant.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių sultinį. Į puodą supilkite obuolių sultis ir 3 puodelius vandens, sudėkite obuolius, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir maltą imbierą. Užvirinkite, pavirkite 10 minučių ir perkoškite.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Krakmolą atskieskite stikline vandens. Greitai maišydami plakikliu plona srovele supilkite atskiestą krakmolą į verdantį sultinį. Kruopščiai maišykite 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos