Publikavimo data: 2025-08-17
Obuolių ir juodųjų serbentų štrudelis
Mano mama mėgsta obuolių pyragus ir paprašė manęs pagaminti štrudelį. Jį labai lengva paruošti, o skonis patiks.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, kiaušinio trynį, miltus ir žiupsnelį druskos, kad gautųsi elastinga tešla. Tešlai išminkyti prireikė 15 minučių. Palikite tešlą pusvalandžiui pailsėti uždengtą dubeniu.
Žingsnis 2
Ant miltais pabarstyto rankšluosčio iškočiokite ovalo formos tešlą.
Žingsnis 3
Tešla turėtų būti labai plona, kaip nuotraukoje.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą iš obuolių ir juodųjų serbentų mišinio (iš viso 300 g). Be to, įberkite cukraus ir cinamono. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Įdarą paskirstykite per visą ritinio ilgį, arčiau vieno krašto. Stenkitės nedėti įdaro prie šoninių kraštų, nes įdaras išsisklaidys ir gali iškristi suvyniojus.
Žingsnis 6
Naudodami rankšluostį susukite tešlą į ritinį, pradėdami nuo to krašto, kur įdaras yra arčiausiai. Padėkite ritinį ant pergamento.
Žingsnis 7
Norėdami iškepti įdarą, ritinyje padarykite kryžminius pjūvius (būsimųjų porcijų dydžio) ir patepkite viršų ištirpintu sviestu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Kol kepsite, kas 7 minutes aptepkite vyniotinį likusiu sviestu.
Žingsnis 8
Išimkite paruoštą vyniotinį iš orkaitės ir apibarstykite jį cukraus pudra.
Žingsnis 9
Supjaustykite štrudelį riekelėmis.
Kategorijos