Publikavimo data: 2025-08-17
Obuolių karamelės pyragas keptuvėje
Buvo labai lengva pagaminti, su vyru valgėme jį abiem skruostais. 175 kcal 100 g pyrago.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite obuolius bei supjaustykite juos ne per plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištepkite ją sviestu, supilkite 40 g cukraus ir iš karto sudėkite obuolius. Karamelizuokite obuolius 7-10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Tešlai išplakite kiaušinį ir 40 g cukraus plaktuvu.
Žingsnis 4
Įmaišykite augalinį aliejų, grietinę, miltus (naudojau kvietinius miltus) ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite. Konsistencija bus panaši į blynų tešlą.
Žingsnis 5
Nemaišydami pabarstykite obuolius cinamonu ir supilkite tešlą ant viršaus, švelniai ir tolygiai paskirstydami mentele. Kepkite po dangčiu apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Apverskite pyragą ir kepkite po dangčiu dar 5 minutes.
Kategorijos