Publikavimo data: 2024-06-09
Obuolių mini pyragas iš filo tešlos
Tai vienas iš lengviausiai paruošiamų ir labiausiai paplitusių gaminių iš tešlos. Jo oro ir trapumo paslaptis - ploniausi, ne storesni nei popieriaus lapas, šios nuostabios tešlos sluoksniai. Siūlome paprastą naminių mini pyragėlių su obuoliais receptą. Jį galite patobulinti pasunkindami arba pakeisdami įdarą. Rezultatas visada bus nepriekaištingas.
Žingsnis 1
Paruoštus obuolius supjaustykite vidutiniais arba mažais kubeliais, pjaustymo dydis priklauso tik nuo jūsų skonio. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudėkite obuolius ir cukrų. Troškinkite obuolius 3 minutes, kol suminkštės, supilkite likerį. Garinkite jį 1 minutę. Išjunkite ugnį ir leiskite įdarui atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite silikonines formeles. Perpjaukite filo tešlą į 4 vienodus gabalėlius, kad tilptų į formeles. Ištirpinkite likusią pusę sviesto ir konditeriniu šepetėliu kruopščiai aptepkite kiekvieną tešlos gabalėlį.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į paruoštas formeles taip, kad kraštai būtų išsikišę per kraštus. Uždėkite sluoksnį įdaro. Tada dėkite antrą tešlos sluoksnį ir vėl sluoksnį obuolių. Sluoksnių kaitaliojimo skaičius priklauso nuo jūsų pageidavimų ir nuo formos dydžio. Viršutinio tešlos sluoksnio kraštus užlenkite į vidų aplink formos kraštus. Iš kabančių kraštų padarykite gėlę, suspausdami juos kartu.
Žingsnis 4
Įdėkite formeles į 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite obuolių mini pyragėlius 15-20 min. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio, obuolių pjaustymo. Tešlos spalva turėtų tapti auksinė, o viršus - traškus. Šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos