Obuolių pyragas arba šarlotė žinomas visame pasaulyje. Prieš daugelį metų tikroji šarlotė buvo duonos su kremo kepurėle formos. Tačiau receptas mus pasiekė iš Prancūzijos ir buvo pakeistas: vietoj duonos - biskvitas, o vietoj kremo - bezė. Sakoma, kad būtent ši "rusiška šarlotė" pateko ant imperatoriaus Aleksandro I stalo. Šiandien gaminsite pyragą su obuoliais ir beze ant viršaus. Tai paprastas receptas, nebrangūs produktai ir minimalios pastangos.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite 150 g suminkštinto sviesto su cukrumi. Įdėkite du kiaušinių trynius ir krakmolą. Išmaišykite šakute arba plaktuvu. Dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Jei reikia, įberkite žiupsnelį druskos. Dėkite tešlą į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto, sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir suberkite cukrų. Kelias minutes nuolat maišykite. Tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir sudėkite į kepimo indą, padarydami nedidelius šonus.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite apie 8-10 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite formą iš orkaitės. Apibarstykite tešlą trupučiu krakmolo ir sudėkite įdarą. Apibarstykite obuolius cukrumi ir vėl pašaukite į orkaitę 25-30 min.
Žingsnis 6
Paruoškite meringą. Išplakite atvėsusius baltymus, palaipsniui suberkite cukrų arba cukraus pudrą. Įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 7
Išimkite pyragą iš orkaitės. Ant iškepusių obuolių dėkite plaktus baltymus. Galite naudoti šaukštą.
Žingsnis 8
Pašaukite atgal į orkaitę 10 minučių, kol baltymai paruduos.