Publikavimo data: 2024-04-02
Obuolių pyragas su meringe
Obuolių pyragas arba šarlotė žinomas visame pasaulyje. Prieš daugelį metų tikroji šarlotė buvo duonos su kremo kepurėle formos. Tačiau receptas mus pasiekė iš Prancūzijos ir buvo pakeistas: vietoj duonos - biskvitas, o vietoj kremo - bezė. Sakoma, kad būtent ši "rusiška šarlotė" pateko ant imperatoriaus Aleksandro I stalo. Šiandien gaminsite pyragą su obuoliais ir beze ant viršaus. Tai paprastas receptas, nebrangūs produktai ir minimalios pastangos.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite 150 g suminkštinto sviesto su cukrumi. Įdėkite du kiaušinių trynius ir krakmolą. Išmaišykite šakute arba plaktuvu. Dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Jei reikia, įberkite žiupsnelį druskos. Dėkite tešlą į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto, sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir suberkite cukrų. Kelias minutes nuolat maišykite. Tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir sudėkite į kepimo indą, padarydami nedidelius šonus.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite apie 8-10 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite formą iš orkaitės. Apibarstykite tešlą trupučiu krakmolo ir sudėkite įdarą. Apibarstykite obuolius cukrumi ir vėl pašaukite į orkaitę 25-30 min.
Žingsnis 6
Paruoškite meringą. Išplakite atvėsusius baltymus, palaipsniui suberkite cukrų arba cukraus pudrą. Įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 7
Išimkite pyragą iš orkaitės. Ant iškepusių obuolių dėkite plaktus baltymus. Galite naudoti šaukštą.
Žingsnis 8
Pašaukite atgal į orkaitę 10 minučių, kol baltymai paruduos.
Kategorijos