Publikavimo data: 2025-08-17
Obuolių pyragas su traškiais trupiniais
Skanus pyragas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Pyrago pagrindui imame: Reikės: 125 g miltų, 2 šaukštų vandens, 60 g sviesto, kiaušinio trynio, 2 šaukštų cukraus. Išmaišome.
Žingsnis 2
Tešla turi tapti elastinga.
Žingsnis 3
Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite pyrago pabarstukus: 115 g miltų, 60 g sviesto, 3 šaukštai cukraus. Rankomis sumalkite į trupinius.
Žingsnis 5
Išimkite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir iškočiokite iki kepimo indo dydžio (mano yra 20 x 20 cm) ir padėkite ant indo dugno. Dabar ant pyrago pagrindo paskleiskite trečdalį stambiai tarkuotų obuolių. Tada pabarstykite trupiniais ir pakartokite kelis kartus. Man gavosi 3 sluoksniai obuolių. Ant viršaus pabarstykite trupinių. Pašaukite į 175 laipsnių temperatūros orkaitę 40-45 minutėms. Pirmąsias 20 minučių pyragą uždengiu folija, kad viršus nesudegtų. Po 20 minučių foliją nuimu.
Žingsnis 6
Pyragas bus paruoštas, kai jo viršus paruduos. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą visiškai atvėsti.
Kategorijos