Publikavimo data: 2024-04-05
Obuolių ritinys
Kai svečiai pasibeldžia į slenkstį ir nėra ką valgyti, galite pagaminti suktinuką su obuoliais. Tešlos nebūtina atskirai kepti orkaitėje, o paskui ją pripildyti įdaro. Viskas paruošiama vienu metu. Receptą sudaro paprasti produktai, kurių yra kiekvienuose namuose. Suktinukas gaunasi minkštas, švelnus ir orus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Tarkuotus obuolius sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis ir cinamonu.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Išsijokite miltus. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu 10 minučių. Palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišykite. Tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės.
Žingsnis 3
Iškepkite vyniotinį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Tolygiai paskirstykite ant jo įdarą. Ant viršaus uždėkite tešlą ir švelniai išlyginkite. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Neperdžiovinkite. Iškepusią tešlą atsargiai padėkite ant rankšluosčio su įdaru ant viršaus ir dar karštą suvyniokite.
Kategorijos