Obuolių sambuka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Obuolių sambuka

Obuolių sambuka - labai paprastas, tačiau neįtikėtinai skanus desertas. Jį galite sau leisti net ir laikydamiesi dietos, tačiau iš recepto reikėtų išbraukti cukrų. Geriau rinkitės saldžius obuolius ir jūsų mažai kalorijų turintis receptas džiugins jus savo skoniu. Recepto pagrindas - obuolių tyrė ir kiaušinio baltymas. Masės stabilizavimui naudojame želatiną. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į kiaušinių šviežumą, nes jie nėra termiškai apdorojami.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių sambuka Žingsnis 1
Paruoškite obuolių padažą: nulupkite obuolius ir 200 ml vandens užplikykite juos garuose, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Obuolių sambuka Žingsnis 2
Tada sutrinkite.

Žingsnis 3

Obuolių sambuka Žingsnis 3
Išplakite tyrę su cukrumi. Sudėkite kiaušinių baltymus ir toliau plakite.

Žingsnis 4

Želatiną ištirpinkite 100 ml vandens, šiek tiek pašildykite, kol želatina ištirps. Želatiną plona srovele supilkite į plaktą mišinį.

Žingsnis 5

Obuolių sambuka Žingsnis 5
Plakite vieną minutę ir supilkite mišinį į formą.

Žingsnis 6

Obuolių sambuka Žingsnis 6
Per naktį padėkite į šaldytuvą. Kai užšaldysite, papuoškite cinamonu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos