Publikavimo data: 2024-06-15
Obuolių sambuka
Obuolių sambuka - labai paprastas, tačiau neįtikėtinai skanus desertas. Jį galite sau leisti net ir laikydamiesi dietos, tačiau iš recepto reikėtų išbraukti cukrų. Geriau rinkitės saldžius obuolius ir jūsų mažai kalorijų turintis receptas džiugins jus savo skoniu. Recepto pagrindas - obuolių tyrė ir kiaušinio baltymas. Masės stabilizavimui naudojame želatiną. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į kiaušinių šviežumą, nes jie nėra termiškai apdorojami.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių padažą: nulupkite obuolius ir 200 ml vandens užplikykite juos garuose, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Tada sutrinkite.
Žingsnis 3
Išplakite tyrę su cukrumi. Sudėkite kiaušinių baltymus ir toliau plakite.
Žingsnis 4
Želatiną ištirpinkite 100 ml vandens, šiek tiek pašildykite, kol želatina ištirps. Želatiną plona srovele supilkite į plaktą mišinį.
Žingsnis 5
Plakite vieną minutę ir supilkite mišinį į formą.
Žingsnis 6
Per naktį padėkite į šaldytuvą. Kai užšaldysite, papuoškite cinamonu.
Kategorijos